Iedere inkoper, secretaresse of ondernemer wil zonder al te veel moeite goedkope kantoorartikelen kunnen bestellen. Over het algemeen wordt de leverancier die de hoogste korting geeft en de laagste prijzen op een aantal opgegeven kantoorartikelen gekozen. Toch blijkt dat 7 van de 10 bedrijven teveel betaald voor kantoorartikelen ondanks prijsafspraken.

Illusie
Illusie lage prijzen voor kantoorartikelen

Iedereen kent de afbeelding van de oude vrouw / jonge vrouw illusie. Je ziet wat je wil zien. Als jij scherpe prijzen op kantoorartikelen wilt dan krijg je die bij grote leveranciers als Lyreco, Office Depot, Staples en Viking. Maar betekent dit werkelijk dat je goedkoop inkoopt?

De praktijk wijst anders uit. Door te focussen op een aantal artikelen en een korting af te spreken voor de overige artikelen heb jij het gevoel dat je bij de allergoedkoopste leverancier koopt. Maar vraag jij je wel eens af wat er berekend wordt voor kantoorartikelen buiten de prijsafspraak? Heb je ooit wel eens nagedacht hoe hoog een bruto prijs waar de korting vanaf gaat zou moeten zijn? Allemaal gegevens waar je geen invloed op hebt en waardoor jij teveel betaalt.

Je wilt de jonge vrouw zien maar je krijgt de oude vrouw.

Totalen vergelijken

De enige manier om te weten wat je werkelijk betaalt voor je kantoorartikelen is het vergelijken van totalen. Dus alles wat je hebt besteld in een recente periode. Hierdoor worden ook de prijzen, waar je teveel voor betaalt zonder dat je het door hebt, vergeleken. De werkelijke prijs die je betaalt voor je kantoorartikelen staat onderaan de pagina.

Denk je dat dit bij jou niet gebeurt? Dat horen we vaker en daarom willen we jou uitdagen een gratis bespaarcheck te ontvangen.

Besparen op kantoorartikelen